info@kafijaspasaule.lv +371 20209030

Raksti

Kafijas pagatavošana

Kafijas pagatavošana

Jūsu labākās kafijas pagatavošanas metodes meklējumi nav vienkāršs uzdevums, jo katrai pagatavošanas metodei ir savas īpatnības. Apgalvot, ka espresso ir labāks par turku kafiju, ir gauži nepareizi.
Kafijas garša

Kafijas garša

Kafijas dzeršanu var uzskatīt par ieradumu, taču daudziem tā ir gandrīz vai atkarība. Mēs gluži vienkārši nespējam no rītiem iedarbināt savas smadzenes bez kārtīgas krūzes kafijas. Kad pilnīgā, spēcīgā garša nonāk uz mēles, asinis sāk ritēt straujām, mūsu smadzenes atmostas, un mēs esam gatavi iekarot dienu.
Kafijas stāsts

Kafijas stāsts

Kafijas pirmsākumi meklējami Arābijas pussalā, tagadējā Jemenā jeb Etiopijā, vairāk kā 1500 gadu senā pagātnē, kur tā auga brīvā dabā. Augstajos Jemenas jeb Etiopijas pakaļņu tropiskajos mežos coffea arabica sastopama savvaļā arī šodien. Komerciāliem nolūkiem kafiju sāka audzēt pirms 500 gadiem, bet tieši Eiropa kafiju iepazina 17.gadsmita sākumā.